Resources | Dropship Kartel

TOOLS & SERVICE FAVORITE

Disini saya senaraikan tools, software dan service favorite saya sepanjang menjalankan bisnes secara online.

Saya memang guna dan rekomen setiap produk yang disenaraikan, if anda memang serius nak mula dan grow bisnes online anda dengan baik.

Kalau anda berminat untuk buat blog macam saya, saya rekomen setup blog guna hosting dan domain dari NameCheap ni.

Affordable, customer support pantas, performance pun laju, dan senang gila nak guna compare dengan hosting dan domain provider yang lain.

Untuk design setiap page lebih cantik dan ikut selera saya, saya gunakan plugin Elementor Pro.

Sangat mudah nak buat website jadi cantik. Drag & Drop je. Tak payah coding.

Setiap website yang menggunakan WordPress, anda perlukan Theme.

Theme ni macam ‘rangka’ keseluruhan untuk design website.

Saya gunakan theme Astra Pro. Flexible dan ringan untuk buatkan website anda load dengan cepat.

Dropship Kartel menggunakan Shopify sebagai platform eCommerce untuk jual produk-produk digital.

In fact, semua bisnes ecommerce yang dijalankan dibina menggunakan Shopify.

Sangat user friendly and so powerful. Anda boleh cuba dulu sebab ada trial 14 hari. Kalau ngam terus on.

Saya suka buat benda cepat dan tepat. Untuk itu saya perlukan data.

Setiap bisnes ecommerce saya, saya akan gunakan SaleSource untuk spy dan cari produk hot dan berpotensi untuk saya jual sebagai Dropship.

Anda boleh try 3 hari guna SaleSource. Kalau memudahkan, then boleh consider untuk subscribe.

Disclaimer¬†:¬†Setiap produk yang saya rekomen sebagai affiliate, akan beri saya sedikit komisen setiap kali anda buat pembelian. Komisen ini adalah ‘bahan api’ untuk buatkan blog ini sentiasa running. Jangan risau, tiada sebarang kos tambahan jika beli melalui link affiliate saya.

[FREE MASTERCLASS]

Nak Belajar Cara Buat Bisnes Online Dengan E-commerce Dropshipping?

Dalam panduan video percuma ini, anda boleh belajar Step-by-step cara untuk mulakan bisnes online dropship dengan berkesan.

Takpe saya dah pandai. Terima kasih.
Scroll to Top